iPhone, mint webkamera

A Facebook Cubase csoportjának bejegyzéseit olvasva feltűnt, hogy iPhone-t használnak webkameraként online streameléshez OBS-ben. Gyorsan utána is néztem a dolognak. És tényleg van rá megoldás. Gondoltam, ha OBS-hez van plugin, akkor sima webkameraként is használható lehet a telefon.

Baromi egyszerű és ingyenes összekötni a géppel. Persze, ha plusz dol.gokat akarunk, akkor jobb megvenni az AppStore-ban a prémium változatot 3000Ft-ért, de a kipróbáláshoz elég az ingyenes verzió is.

Szóval mire lesz szükségünk?

Négy egyszerű lépés:

  1. csatlakoztasd a telefont a számítógépedhez USB kábellel. Lehetséges WiFi-n keresztül is kapcsolatot létesíteni, de annál nem lesz anniyra jó a kapcsolat minősége.
  2. Töltsd le és telepítsd a Windows drivert az EpocCam-hez. Én ide azért felraktam, hogy meglegyen később is. A post alatt megtalálod.
  3. Szerezd be az EpocCam app-ot. Elérhető az AppStore-ban, de Androidhoz is van, ezért akár Androidos telefonnal is használhatod.
  4. EpocCam-ot válaszd ki, mint webkamerát és kezd el használni. Működik Skype-al, Google Meet-tel, Messengerrel stb.

Ha kipróbáltad, akkor látni fogod, hogy az ingyenes App eléggé butácska, viszont, ha megveszed a prémium verziót, akkor baromi sok mindent állítgathatsz rajta. Kép felbontás, zoomolás a telefon kamerájával és még mikrofonként is használhatod!